Смартфон блокира пръстите на момиче. Получила е теносиновит

Продължителното използване на устройството крие сериозни рискове. Китайско момиче си причини теносиновит от неразумна употреба на смартфон

Китайско момиче си причини теносиновит от неразумна употреба на смартфон, съобщава technews.bg

Прекомерната употреба на смартфон може да причини сериозни увреждания и доказателството за това е скорошен случай с пострадало момиче от Китай, което е диагностицирано с теносиновит.

Пръстите на ръката на момичего се вцепеняват след продължителна употреба на смартфон, става ясно от видео, разпространено във Facebook. Пострадалото момиче било на почивка, като почти през цялото време не вдигнало поглед от екрана на смартфона.

Скоро след това обаче пръстите на дясната ръка на момичето отказали да се движат и то потърсило помощ в болницата. В продължение на няколко дни младата китайка практически не изпускала смартфона от ръцете си, в резултат на което пръстите й „замръзнали” в една позиция и вече не могли да реагират на команди, разказва ndtv.com.

Тя признава, че почти през цялата си почивка е била съсредоточена върху смартфона. Няколко дни по-късно усеща болка в дланите, а пръстите й „блокират” в позицията, в която държи смартфона.

Лекарите диагностицират момичето с теносиновит – възпаление на синовиалната обвивка, разположена около сухожилието, което се причинява от повтарящо се движение.

За щастие, лекарите успели да помогнат на момичето, но историята може да служи като ясно доказателство за вредата, която носи постоянното използване на смартфоните. Всъщност, така е и с всяко друго вманиачаване в живота на хората.


image0 (9K)