Слънчево, с приятни за август температури

Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, но само на отделни места, главно в източните и планинските райони ще превали краткотрайно. Северозападният вятър навсякъде ще отслабне до умерен. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за август.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 26°-27°. Температурата на морската вода е 26°- 28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра – около 10°.

В понеделник ще продължи да духа северозападен вятър, но ще отслабне още. Максималните температури ще са под 30°. Ще преобладава слънчево време, около и следобед с купеста облачност, на отделни места ще има и краткотрайни превалявания, предимно слаби.

През следващите дни ще е предимно слънчево и почти тихо. Температурите ще се повишават и към сряда, когато ще се появи слаб югоизточен вятър, дневните ще достигат на места до 35°.


image0 (9K)