Слънчевият рай на Портокали бийч в снимки

Слънчева Гърция е известна по целия свят с едни от най-красивите плажове и кристални води по своите крайбрежия. Един от тях е Portokali beach или Kavourotrupes (старото му име) – част от източното крайбрежие, в Ситония, Халкидики.

Природата там е наистина невероятна, кристално чиста вода, пясък и бели скали… да някои с право го наричат „най-добрия“ плаж в Ситония. Но ако искате да му се насладите трябва да избягвате месеците юли и август, тъй като тогава, особено в почивните дни, този рай е пренаселен. Portokali beach се нарежда и сред най-популярните плажове за безплатно къмпингуване в страната.

Слизайки по стръмния склон ще видите плажната ивица с наредени цветни шезлонги и малък бар зад тях. От дясната страна на плажа има варовикови скали, където можете да постелите кърпата си и да се наслаждавате на спокойствието, впечатляващия синьо-зелен цвят на морската вода и приятната музика (chill out, ethno, alternative), която идва от бара.

Както на повечето гръцки плажове може да ползвате безплатно шезлонги и чадъри, ако поръчате напитки или храна. Имайте предвид, че след 11 часа през деня трудно е си намерите място, както на плажа, така и по скалите наоколо, които също се използват са дълги слънчеви бани от туристите. Там няма Wi-Fi и екипа на заведението съветва да се насладите на танците и питиетата. В разгара на сезона на Portokali се организират и DJ партита.

Това, което прави мястото още по-впечатляващо и интересно е склуптурата на Русалката. Всеки се чуди кой е авторът, който я е създал, но той предпочита да остане анонимен. Някои хора казват, че тя е дело на студенти, а други твърдят, че създателят е брадат мъж, наречен Дионисий.

Гръцки медии препоръчват да бъдете смели и да изследвате мястото, тъй като има много малки плажове, които трудно се достигат и обикновено се посещават от много малко хора.

Източник: economic.bg


image0 (9K)