Слънчева събота, жега до 30 градуса

Времето днес ще е слънчево, като ще има увеличение на облачността предимно над планините. След обяд на места може да превали и прегърми. Максималните температури ще са между 27 и 30 градуса, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

По Черноморието също ще е слънчево, максималните температури ще бъдат между 25 и 27 градуса. Температурата на морската вода ще е 21-23 градуса. Слънчево време ще преобладава и в планините. След обяд може да се развие купеста облачност и на отделни места от Западна България да превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 20 градуса, на 2000 метра около 14. В неделя са възможни краткотрайни превалявания в планините в Западна България.

Над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Температурите слабо ще се повишат. В понеделник ще бъде още по-топло, температурите ще достигнат 30-35 градуса. Във вторник ще е предимно слънчево, с купеста облачност след обяд в планините. Температурите в низините ще надхвърлят 35 градуса.

 


image0 (9K)