Случаят „Скрипал“ отвърза руските бесове на български политици

Британският външен министър Борис Джонсън недвусмислено заяви, че е „изключително вероятно“ руският президент Владимир Путин лично да е взел решението и да е наредил атаката с нервнопаралитично вещество в Солсбъри срещу бившия разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия Скрипал, съобщиха световните агенции. Британците рядко говорят празни приказки, ако сте забелязали. Особено външните им министри…
Кремъл веднага определи изказването на Борис Джонсън като

„шокиращо“ и „непростимо“

[ad id=“225664″]

Нададе се страшен вой. Сетиха се за презумпцията за невинност, от която не се ползва нито една от жертвите…
През януари 2016 също се позоваваха на нея. „Москва няма да приеме присъдата на британския съд по случая Литвиненко, Лондон нарушава принципа на презумпцията за невинност”, съобщи тогава руски дипломатически източник, цитиран от РИА „Новости”.
Както беше след убийството на Георги Марков, на Борис Немцов…. Познатият рефрен, че това е провокация на западните служби отново е на дневен ред, отново със същите абсурдни аргументи, твърдящи, че черното е бяло, а

обвиненията срещу Москва са атака срещу прогресивното човечество

Този път воят е усилен десетократно, защото свободният свят реагира по-рязко от обикновено, писна му терористи да вилнеят на собствената му територия и се кани да вземе сериозни мерки.
„България стои до своя съюзник Обединеното кралство. Използването на отровни химикали е незаконно и трябва да бъде осъдено по най-строгия възможен начин“, написа Захариева в Twitter и адресира поста си до Борис Джонсън. Родните социалисти реагираха също като Кремъл. Изреваха на умряло… В хора се включеха техни съратници от Военното разузнаване, от ДС. Запени се, разбира се, сам Волен Сидеров.
Скочиха и заклеймиха министър Захариева, че вреди на отношенията с Русия, без тя дори да е споменала тази държава. Сякаш ги обладаха някакви бесове.

Скочиха като побеснели кучета

[ad id=“263680″]

Как да не се сетиш за „Бесове“ на Достоевски. Там Пьотр Верховенски казва по повод на социалистическото учение: „Всъщност нашето учение е отрицание на честта и най-лесно можеш да увлечеш след себе си руския човек с откровеното право на безчестие…“ Ставрогин отговаря: „Право на безчестие-ами, че тогава всички ще дотичат при нас, нито един няма да остане отатък“.
Това звучи актуално и за българските социалисти и атакисти повече от всякога. Те като един застанаха на страната на варварщината, един не остана на другата страна.
Първи скочи Таско Ерменков, този колос на разузнаването, фалшивите революции и парламентарния псевдоживот. Да не забравя, той е преди всичко енергиен експерт. „Г-жа Захариева като вицепремиер ли се изказва, или като частно лице? И ако се изказва като частно лице, защо говори от името на България?“, разгневи се Ерменков.

[ad id=“237001″]

Загрижил си се за България, а, Таско?

Много бих искал да беше реагирал така гневно, когато неотдавна се появи информацията: „Обследване на конструкциите на Първи блок на АЕЦ Белене е показало дълбоки пукнатини и пълна негодност за доизграждане. Това означава, че проектите, с които Атомстройекспорт е спечелила тръжната процедура за АЕЦ Белене просто са били неосъществими, а НЕК е била заблудена и подведена“. Това е установено още през 2005 г..
Една тема, която би трябвало да взриви страстите в държавата, да накара да крещи всеки, който иска България изобщо да я има. Никой не й обърна внимание. Нещо повече, днес ни съобщават, че министърът на енергетиката ще представи две опции за финансиране на АЕЦ „Беляне“. Доколкото ми е известно, в сила е парламентарно решение от март 2012 г., с което проектът е спрян. Никой не протестира. Грижата им отново е Русия.
Друг енергиен експерт, та и бивш енергиен министър, наречен Драгомир Стойнев, днес също предпочете да брани Москва в парламента: „Като близка до премиера ли се изказва Екатерина Захариева по темата за Сергей Скрипал – подобни изявления вкарват страната ни в излишни конфликти.“ Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ е гневен за Русия, но очевидно е готов да подкрепи изчезването на България.

[ad id=“218001″]

Този тон беше зададен от посещението на патриарх Кирил

Той сякаш даде знак на нашите червени. Още тогава стана ясно, че те се активират по знак от Кремъл, че провокациите и изострянето в тона предстоят.
„Чрез скандала с руския патриарх също се учим. Валери Симеонов влезе в ролята на девиантния член на групата и виждме какво стана. Поне един от лидерите на Обединени патриоти не е подвластен на Кремъл“, заяви в Панорама социалният антрополог Харалан Александров. Преди време той сподели пред Faktor.bg: „Русия продължава да се държи спрямо нас като подопечна, подведомна територия. Не я е напуснал рефлексът на бивша империя…. Съвършено видими са центровете, които го подклаждат. Това е добре организирана и явно добре финансирана пропагандна машина, която очевидно обслужва интересите на Русия, като агресивно руши идеята за европейско бъдеще на България. Не знам дали хибридна война е правилният термин… За мен си е класическа пропаганда, която се стреми да подмени реалността с идеологически конструкции, като целенасочено атакува способността на хората за самостоятелна и трезва оценка. Парадоксът е, че тази пропаганда използва за своите разрушителни цели технологичните постиженията на съвременния свят, сред които на първо място социалните медии“.

Тя си има цяла армия у нас

Волен Сидеров от години е нещо като главен жрец. Наш Жириновски, който казва това, което си мислят в Кремъл. „Не е работа на Захариева да коментира отношкенията на Русия и Великобритания“, разправя авторът на „Моята битка за България“ и „Да свалим Альоша от наряд“. Той тепърва ще вилнее, ако му позволим…
Какви хора само…. Бранят Русия от санкции, а са готови да обрекат България на смърт.

Светослав Пинтев -http://www.faktor.bg 


image0 (9K)