Служители в РИМ – Стара Загора пратиха писмо до кмета – не искат Ангел Динев да се върне

Писмото е подписано със „служители на РИМ“. От него не става ясно това всички служители ли са, или само част от тях. Ясно е само, че синдикалните организации на КНСБ и КТ“Подкрепа“ ги подкрепят. Вероятно, ако се виждаха подписите на хората, щеше да е различно.  Зададохме този въпрос на авторите на писмото и очакваме отговора им, който също ще публикуваме. Проосто писмото е изпратено като снимка и вероятно детайлите се губят.

[ad id=“225664″]

ДО Г-Н ЖИВКО ТОДОРОВ,

КМЕТ НА ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА

Уважаеми г-н Тодоров,

Във връзка с решението на ВКС от 31 юли 2018 г. за възстановяване на длъжността „Директор на РИМ-Стара Загора” на г-н Ангел Динев мнението на служители на музея, вкп. и членове на синдикалните организации на КНСБ и „Подкрепа” е, че не желаем връщането на г-н Динев за ръководител на институцията. Имайки предвид сериозното Ви и отговорно отношение към музейното дело, пряко свързано с развитието на града ни като културно- исторически център и туристическа дестинация вярваме, че ще се съобразите със становището ни.

Връщането на г-н Ангел Динев на ръководния пост „Директор на РИМ-Стара Загора” ще компрометира работата на музея, поради липсата на управленски качества на г-н Динев и непригодността му за заемането на тази длъжност. Това ни становище е обосновано, предвид това че сме го опознали, за времето през което заемаше длъжността и всички ние сме потърпевши от начина му на работа, при което страда развитието на музейното дело като цяло в града ни. Мотивите ни в тази връзка са следните:

За времето от 1 г. и 7 м., в което г-н Динев беше директор, създаде атмосфера на напрежение и страх сред колектива. Стигна до необосновани гонения, крайности и уволни колега с дългогодишен стаж. Въпреки липсата на управленски опит, той не се консултираше по въпроси, касаещи институцията, а когато това ставаше, не зачиташе мнението на колегите-специалисти. Най- фрапиращият пример е с неправомерното обявяване на конкурс за „доцент” в областта на новата история, военни науки (от музея само той отговаряше на критериите), за което зам. министрите на културата и на образованието, както и съдът постановиха, че е незаконосъобразно. Така наяве излезе фактът, че се интересува само от собственото си израстване.

Така изложеното, както и множество други ситуации, добре известни на ръководството на Община Стара Загора, сочат, че през всичкото време г-н Динев управляваше еднолично и авторитарно. Пролича негов изключително сериозен недостатък – липса на комуникативност, липса на умения да общува с колегите си, незачитане авторитета им, проявяване на ненужна и безсмислена упоритост при вземане на решения. Пролича и неумението му да работи в екип. Сведе пиар политиката на музея до ниво, в електронната страница на музея и БасеЬоок профила на институцията да присъства най-вече неговият образ и събитията, в които той участва. Това беше съпътствано с уронване престижа както на музея, така и на отделни утвърдени специалисти.

Г-н Динев не водеше конструктивен и добронамерен диалог с двете синдикални организации в музея – КНСБ и „Подкрепа”. Упражни натиск върху отделни профсъюзни членове в опити да ликвидира организацията на „Подкрепа”. Ето защо и двете синдикални организации подкрепят становището на колектива.

Служители в РИМ- Стара Загора:


image0 (9K)