След 7 месеца арест Десислава Иванчева се прибира у дома

Специализираният наказателен съд освободи от ареста отстранения кмет на столичния район „Младост” Десислава Иванчева и заместника й Биляна Петрова. Те бяха задържани при зрелищна полицейска операция в центъра на София в началото на годината.

Днес в съдебната зала бяха представени психологична и медицинска експертизи, от които става ясно, че здравословното състояние на Иванчева и Петрова се влошава и те трябва да напуснат ареста.

Подобно решение съдът взе и миналия месец. Мотивът – че двете не могат да повлияят вече на свидетели по делото, тъй като те вече са разпитани. Тогава обаче съдът не ги освободи незабавно, а отсъди да се чака решението и на втората инстанция. Апелативният съд пък отмени решението и пак ги остави в ареста.

Днешното решение, обаче, влиза в сила незабавно и Десислава Иванчева и Биляна Петрова излизат от ареста още днес, съобщава Дарик.

Те са подсъдими за взимане на подкуп в особено големи размери от бизнесмена Александър Ваклин, за да придвижат преписката му за строеж в квартал „Младост“.

Те бяха арестувани при показен 5-часов арест на централен столичен булевард на 17 април и оттогава са постоянно в ареста.

Третият обвиняем по делото – бившият районен кмет Петко Дюлгеров бе пуснат под домашен арест още миналия месец.

 


image0 (9K)