След 5 квалификации, проведени в Стара Загора, малките ни математици отново щурмуват шампионата на Азия

След 5 квалификации, проведени в Стара Загора, млади български таланти ще атакуват математическия Олимп в България, Япония, Тайван, Малайзия, Сингапур и Китай, съобщи именитият старозагорски математик Любомир Любенов, основател на фондацията „Математика без граници“.

ВРЕМЕ Е ЗА ЛЕТНИТЕ МАТЕМАТИЧЕСКИ ФИНАЛИ!

През февруари, март, април и май в Стара Загора се проведоха квалификации за международни математически състезания в Русия, Япония, Тайван, Виетнам, Сингапур и Китай. На 12 май в Стара Загора приключи последната квалификация – за участие в Хонгконгската олимпиада по математика – HKMO.
Сега предстои дългия път до различни страни в Азиатския континент. Началото на летните математически финали ще е обаче в България.
Първият финал е в Несебър на 29 и 30 юни. Там за 6-ти път ще се проведе финала на международния турнир „Математика без граници“. В утрото на 1 юли лазурният бряг на Несебър ще приветства шампионите на 6-тото издание на турнира. Участват рекордните 18 страни: Австралия, Англия, Азербайджан, Виетнам, Иран, Казахстан, Киргистан, Македония, Малта, Нигерия, Румъния, Русия, Словения, Турция, Хонг Конг, Украйна, Филипините и България.

От 5 до 8 юли в Сингапур ще се проведе Singapore International Mathematics Olympiad Challenge.
От 15 до 19 юли във Фукуока – Япония ще се проведе World Mathematics Invitational -WMI.
От 27 до 29 юли 2019 г. в Куала Лумпур – Малайзия ще се проведе International Junior Math Olympiad.
От 4 до 7 август в Тайван е най – пристижното азиатско състезание – Азия оупън – Asia International Mathematical Olympiad.
От 30 август до 2 септември в Хонг Конг е финала на Хонгконгската олимпиада по математика – HKMO.
Големият финал е в края на годината – в Токио от 27 до 30 декември, където ще се проведе World International Mathematical Olympiad Final .

Пожеланието ни е отново да имаме българин шампион на Азия. Тази мечта е осъществима.


image0 (9K)