След 2050 г. ще можем да живеем вечно, но първо са богатите и известните

Родените след 1970 г. ще живеят вечно и ще надхитрят смъртта. Това смята ученият д-р Йън Пиърсън. Той е убеден, че след 2050 г. благодарение на технологията хората вече няма да са зависими от физическото си тяло.

[ad id=“225664″]

“Мнозина се интересуват от това да живеят вечно. Винаги е имало, но сега разликата е, че технологията се подобрява толкова бързо, че много хора вярват, че наистина могат да го направят”, обяснява д-р Пиърсън. Според него има няколко начина, с които да се постигне безсмъртие.

Единият от тях е чрез подмяна на органи и части от тялото. Това може да се направи чрез генно инженерство, което спира или обръща процеса на стареенето.

Съществуващи вече изследвания показват, че може да се променят определени части от ДНК-то, без да се навреди на други сектори на генома.

Като алтернатива може да се заменят жизнените органи на тялото с нови. Много учени от целия свят вече работят върху създаването на човешки органи, като използват 3D принтери. Те са заредени със стволови клетки, които един ден могат да направят донорите на човешки органи излишни.

[ad id=“236993″]

Но д-р Пиърсън смята, че е много по-вероятно да увеличим продължителността на живота си по по-различен начин – чрез роботите.

“Дълго време, преди да успеем да подновяваме телата си и да ги подмладяваме всеки път, когато има нужда, ще можем да свържем съзнанието си към виртуалния свят толкова добре, че ще живеем ефективно в мрежата”, обяснява ученият. Според него след 50 г. хората ще може да наемат роботозирани тела, като прехвърлят съзнанието си в тях, навсякъде по света.

“Ако искаш да прекараш вечерта в Австралия и да отидеш в операта в Сидни, можеш да наемеш андроид тяло”, казва Пиърс. Това означава, че дори когато физическото тяло умре, хората все пак ще може да използват съзнанието си, което ще бъде съхранявано на компютър. А в реалния свят те ще живеят, използвайки реалистични роботи.

[ad id=“236999″]

За това свидетелства и напредъкът на секскуклите, които изглеждат доста човекоподобни. Според д-р Пиърс именно те може да са ключът към развитието на андроид телата.

“Един ден тялото ви ще умре – може би ще ви удари автобус или ще има неприятно заболяване, но това няма да има значение, защото умът ви ще бъде запазен”, твърдят учени.

До 2050 г. това ще бъде възможно само за богатите и известните. “Повечето хора от средната класа и нормални доходи вероятно ще могат да си позволят тази процедура през 2060 г.”, смята д-р Пиърс.

Изследователи са на мнение, че дори няма да имаме нужда и от андроид тяло, а ще живеем директно във виртуалния свят. Подобна идея бе застъпена във филма от 1999 г. “Матрицата”. В лентата човеците водеха война с машините и качваха съзнанието си в мрежата, откъде се опитваха да спрат роботите.

В онлайн средата всеки може да има фантастичен живот и да бъде какъвто иска. Да сбъдне най-съкровените си мечти.

http://BNews.bg


image0 (9K)