След 10 годишно чакане България отново спечели медал от световно първенство по бокс

За първи път от 10 години насам мъжкият ни бокс спечели медал от световно първенство. Взе го Радослав Панталеев, който в категория до 91 килограма на шампионата в Екатеринбург си гарантира минимум бронз. На четвъртфиналите Радослав победи категорично с 5-0 съдийски гласа Ерисланди Савон. Кубинецът е бронзов медалист от олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016.
Панталеев влезе в мача изключително уверено. Още в първия рунд той натисна съперника си и започна да работи много добре с удари в тялото. Във края на частта от носа на българина потече кръв, но това не го разколеба. Дори напротив – Радо започна да играе още по-агресивно и до края не остави никакво съмнение в превъзходството си. Така на полуфиналите в петък следобед Панталеев ще се срещне с руснака Муслим Гаджимагумедов.
Междувременно стана ясно, че треньорският ни щаб е подал контестация срещу резултата от мача на Даниел Асенов. Тайсъна бе видимо ощетен в четвъртфинала си срещу Шахобидин Зоиров (Узбекистан), като съдиите дадоха загуба за българина с 0-5.


image0 (9K)