След хеттрика си Меси омагьоса феновете на Бетис които го аплодираха

Лионел Меси отбеляза хеттрик, а Барселона надви Бетис с 4:1 като гост в последен мач от 28-ия кръг на испанското футболно първенство. След него каталунците водят с десет точки на Атлетико Мадрид, който загуби с 0:2 срещу Атлетик Билбао, както и с 12 на Реал. Европейските клубни шампиони победиха с 2:0 Селта Виго.

Лионел Меси изведе Барселона напред в резултата още в 18-та минута, след като вкара със силен шут от пряксвободен удар, без да остави шансове на Пау Лопес да се намеси. Аржентинецът беше точен отново във втората минута на добавеното време след извеждащо подаване на Луис Суарес, който покачи на 3:0 в полза на каталунците в 63-та минута.

Жерард Пике пресече извеждащ пас в половината на Барса и уругваецът овладя топката в центъра, след което дриблира покрай четиримата защитници на Бетис и остави отново безпомощен вратаря на домакините.

Силите на севилците стигнаха само за почетно попадение, дело на Лорен Морон в 82-та минута, а Меси оформи хеттрика си в 85-та. Аржентинецът удари и греда в добавеното време, а малко по-рано Луис Суарес напусна терена с разтежение.

Загубата остави Бетис на осмо място с точка пасив срещу отбора на Валенсия, който по-рано днес завърши наравно 0:0 срещу Хетафе.


image0 (9K)