След среща с Борисов Цветанов подаде оставка с дълго слово по телевизорите (видео)

След дълга среща с премиера Бойко Борисов Цветан Цветанов подаде оставка по…телевизията. В дълго, над 20-минутно изложение, той разкри, че през всичките тези години е работил всеотдайно, излагайки недотам разбираеми подробности.

Цветан Цветанов напуска парламента, но остава зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предзиборния щаб на партията. Той направи изявлението след среща с премиера Бойко Борисов. Двамата разговаряха малко след като Цветанов кацна в София след работно посещение в САЩ. До решението му се стигна след скандала с апартаментите, купени на цени под пазарните.

Всичко, което съм направил, е било законно, зарече Цветанов и успокои всички, че няма драма, че напуска парламента.

Оставам заместник-председател на партията и председател на предизборния щаб. Трябва да се прекратят всички спекулации, че Цветанов иска да превземе ГЕРБ. Винаги съм изповядвал това да бъде екип, категоричен бе той.

Искам да ви помоля да спрем всички спекулации, подчерта Цветанов.

Искам да споделя с Вас решението, което съм взе преди няколко дни. Днес го официализирах пред лидера на ПП ГЕРБ и премиер на Република България Бойко Борисов. Първо искам да благодаря на всички тези, които се постараха да бъдат обективни. Благодаря и на тези, които създадоха другото усещане за много манипулации и внушения. Чух много неща, както за себе си, така и за всички прегрешения, в които бях обвинен. Всичко, което съм правил в целия си съзнателен живот, съм го правил съгласно българското законодателство, каза още Цветанов.

През всичките тези години, в които работим с премиера Борисов, ние сме се ръководили само от закона, декларира той.

https://www.facebook.com/Novini.bg/videos/610623476091162/

Не може да се говори, че има някакво и минимално разделение в ГЕРБ – партията е кауза както за мен, така за нашия лидер и за нашите представители. Няма от какво да се срамувам. Единственото, което съм направил, е да огранича възможността да излизат определени декларации. Този филм съм го играл няколко пъти. Спомням си много добре 2013 г., когато всички ме обвиняваха за това, че съм правил незаконно подслушване. Всички ме обвиняваха за това дори с внесения анонимен сигнал, точно от БСП, посочи още Цветанов.


image0 (9K)