След прегледа на премръзналото бебе, разнасяно от двете пияни жени

Отнеха премръзналото бебе на двете пияни жени, които станаха „героини“ в клип на буден софиянец. Във видеото, заснето в 7 сутринта, се вижда как жените разнасят полуголо и посиняло от студ невръстно дете.

Други граждани заклещили жените в ъгъла на близък вход и извикали полиция и медицински екип, които да помогнат на бебето. Лекарите  са се натъкнали на шокираща гледка.

„Бебето беше облечено с една блузка, която миришеше много зле. Явно скоро не беше прана. По нея имаше стари и засъхнали екскременти. Пуснахме изследвания на детето и те показаха, че то е с много ниска кръвна захар, което говори, че не е хранено скоро“, заяви лекарка, която е прегледала малкото дете.

Междувременно майката не е спирала да се моли да ѝ върнат детето и да продължи да си го гледа. Но от молбите ѝ не е имало смисъл. Малко по-късно социални служители са отвели детето в дом от семеен тип.

„Благодарен съм на гражданите за тяхната позиция и за това, че са задържали тези две жени, докато дойдат полицията и медицинските лица“, заяви директорът на Социално подпомагане в район „Лозенец“ Веселин Кожухаров.

„Това семейство живее в „Малашевци“. В порутено жилище и то при много лоши битови условия. Майката често употребява алкохол“, допълни той.   „Оттук нататък детето 6 месеца ще е в център за настаняване от семеен тип. С майката ще се направи опит да се работи. Ще се проучат роднините и дали някой може да гледа бебето. Ако няма такъв, ще се търси приемно семейство“, заяви той.

ВИДЕО, заснето в студеното утро, с пияните майка и баба на бебето, гледайте ТУК

 


image0 (9K)