След потопа вчера, днес синоптиците със слънчеви обещания

Днес, на 19 юни, над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево – са обещанията на синоптиците. По-значителна облачност ще има преди обяд над Западна България, а след обяд над планинските райони купеста и купесто-дъждовна, но само на отделни места ще превали и прегърми.

[ad id=“225664″]

Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София около 26°.

[ad id=“263680″]

По Черноморието ще преобладава слънчево време с максимални температури  27°-29°.

Температурата на морската вода е от 23° по северното до 26° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури, които до края на деня ще отслабнат и спрат. Ще духа умерен, по билата временно силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 19°, на 2000 метра – около 12°.

[ad id=“236993″]

Нормализира се обстановката в страната след вчерашния проливен дъжд, който засегна най-съществено Западна България, успокои своите зрители Nova. Само в София в ситуационния център на Столичната община бяха получени около 1500 сигнала.

Наводниха се улици, жилищни сгради и къщи. В столицата търговските центрове протекоха, а две спирки на метрото бяха затворени. В „Красно село” и „Младост” около 2000 абоната останаха без ток.

Бурята в София блокира за кратко работата на линейките, както и една детска градина.

Поройни дъждове в Дупница разрушиха цяла улица , наводнен беше и Пловдив, и цяла Западна България. Като на места падна и градушка.


image0 (9K)