След поредна излежана в затвора присъда, мъж опразни къщи и кола на хора от Зимница

31-годишният Б.С.остава в ареста за това, че от юни до октомври 2019 г., в условията на опасен рецидив, от частни домове и от автосервиз в с. Зимница общ. Мъглиж, обл. Стара Загора, чрез разбиване на входна врата на жилище, счупване на стъкло на входна врата, счупване на странично стъкло на лек автомобил марка „Фолксваген“, разбити две входни врати и др. е откраднал: шейна, мобилен телефон, хендсфри, музикална уредба за автомобил, акумулаторна батерия, детска количка, поялници, отвертки, бормашини, дърворезачка, гаечни ключове, чукове, дрехи и посуда, спално бельо, одеяла, вентилатор, часовници, китеници, килим, пътеки, покривки, всичко на обща стойност 1 992 лева.

Част от отнетите вещи Б.С. е продал, а другите оставил при себе си.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и делото ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е многократно осъждан /6 присъди/ за престъпления против собствеността. При определяне на мярката за неотклонение съдът взе предвид и обществената опасност на обвиняемия Б.С., който е изтърпял наказание по последното осъждане „лишаване от свобода“ от 4 години, през април 2019 г.


image0 (9K)