След отличия и награди, както се полага – Празнично Коледно тържество!

Ученици от от СУ „Христо Смирненски“ – Стара Загора, бяха отличени с грамоти и предметни награди в Общинския конкурс за рисунки и сурвачки „Сурва, весела година“, организиран от Община Стара Загора и ЦПЛР.

Три колективни награди заслужиха учениците от 3 в, 6 б и 7 б клас, които са отличени за оригинално изработени сурвачки от естествени материали. Похвала заслужават и техните учители – Албена Василева, Милена Динчева и Кремена Драгиева, които успяват да ги мотивират и да развиват таланта и уменията им.


Художниците Енчо Енчев от 5 а клас и шестокласниците Георги Георгиев, Румен Руменов и Емануела Манева с ръководител Албена Василева спечелиха грамоти и материали за рисуване.
Най-малката наградена участничка в раздела за рисунка е второкласничката Мария Ибрям с ръководител Нина Желязкова.

А след отличията и наградите, както се полага – Празнично Коледно тържество!

Чаровните деца от подготвителните групи в училището изпълниха новогодишен танц и танц на джуджетата и събраха овациите на препълнената с родители, ученици и учители зала. Много атрактивни бяха малките актьори от втори клас, които се превъплътиха в образите на различни животни, за да надхитрят заедно глупавия вълк.
Ученици от трети и четвърти клас и вокална група „Смехорани“ изпълниха коледни и новогодишни песни, а хип-хоп танцьорите вдигнаха публиката на крак.
Коледарската група изрече благословии за здраве, благоденствие и плодородие.


image0 (9K)