След „Най-добър град за живеене“, „Най-перспективен“, Стара Загора получи и приза за „Сигурен град“

Стара Загора получи приз „Сигурен град“ от дванадесетото издание на проучването „Кой е най-добрият град за живеене в България“

Стара Загора заслужи приза „Сигурен град“ от дванадесетото издание на проучването „Кой е най-добрият град за живеене в България“, организирано от Дарик Радио. Отличието бе връчено от Малина Крумова, председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Наградата получи Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора, и благодари за признанието от името на кмета на общината Живко Тодоров.

„Сигурността за нашите жители е приоритет. Тази година сме заложили на допълване на видеонаблюдението. Предстои монтаж на стотици камери около детските площадки, по пешеходната зона на Стара Загора, както и в паркове и обществени зони“, каза Иванов по време на церемонията в София днес.

По време на награждаването стана ясно още, че Стара Загора е с малък брой пътнотранспортни произшествия, както и е водеща при санкционираните пешеходци, пресичащи неправилно.

В класацията са взети под внимание криминалните статистики, данните за пътната безопасност, както и сигурността на придвижване с градския транспорт и направените инвестиции и подобрения за пътната инфраструктура в общинската пътна мрежа.

И тази година, в проучването участваха 27-те областни града в страната, които бяха оценявани по 5 критерия – Икономика, Екология, Качество на живота, Образование и Сигурност.

Стара Загора е носител на призовете „Най-добър град за живеене за 2017 година“, както и „Най-перспективен град за 2015 година“.


image0 (9K)