След „мъжки разговор“ с Борисов Манолев оттегли номинацията си за транспортен министър

„Причината за това е координираната атака срещу мен от една медийна група“, заяви той

[ad id=“225664″]

„След мъжки разговор с премиера Бойко Борисов реших да оттегля номинацията си на министър на транспорта“. Това заяви Александър Манолев, който бе номиниран от министър-председателя за поста на подалия оставка Ивайло Московски.

„Причината за това е координираната атака срещу мен от една медийна група“, каза той, визирайки медиите около седмичника „Капитал“.

Манолев определи обвиненията срещу себе си като скалъпени. „Давам си ясна сметка, че всички тези съшити обвинения нямат никакви доказателства. Най-важният въпрос за мен е защо точно сега някой реши да съшива подобни неща срещу мен? Явно някой се притеснява от реформите и политиката, която бих провеждал в Министерство на транспорта“, заяви той.

„Те се опитват да блокират работата ми в Министерството на транспорта. Ясно ми е, че по този начин се атакува и целия кабинет. Давам си ясна сметка, че всички тези съшити твърдения нямат нищо общо с истината, напротив, има доказателства точно в обратната посока, отсече той.

[ad id=“263680″]

„Защо точно сега решиха да съшиват твърдения, при условие, че аз съм бил зам.-министър на икономиката и на туризма. Явно някой се притеснява от политиките, които ще бъдат провеждани от мен в министерството на транспорта“, посочи Манолев в краткото си изявление в сградата на Министерски съвет.

„Имахме открит и мъжки разговор с премиера и вицепремиера Валери Симеонов. Получих над 6 700 преференции. Подобни твърдения никога не са били тема, явно, че точно сега е моментът да се атакува. Разбирам много добре какво се цели и не мога да го допусна. Аз съм воден от прагматични решения и смятам, че това е най-правилната стъпка. Предстои да се свържа с адвокати, с които да предприема ответни действия“, отсече отказалият се от номинация Манолев.

[ad id=“236993″]

Той заяви, че все още няма решение дали остава зам.-министър, тъй като е под емоция и не иска в такова състояние да взима решение.


image0 (9K)