След Москов, Ананиев ще разработва нов модел на медицинската помощ

До три месеца здравният министър от „Борисов 3“ Кирил Ананиев трябва да представи концепция за стабилизиране, оздравяване и развитие на общинските болници.

[ad id=“263680″]

Министър Ананиев заяви, че новият модел трябва да промени и измести съществуващия, който е от 1999 г. и се е изчерпал напълно. „Нашето здравеопазване е болно. То се нуждае от лечение. Само че толкова много години никой не написа рецептата за това лечение“, заяви министърът.

Той пое ангажимент да проведе сериозно обсъждане с всички институции, които са заинтересовани – експертите в Министерски съвет, комисиите в Народното събрание, съсловните организации, асоциации и сдружения. След дебата ще изготвим съответните законодателни промени, които да са готови до есенната сесия на парламента, за да можем да подготвим системата да работи по новия механизъм от 1 януари 2019 г., уточни министърът.

Вследствие на разискванията парламентът прие решение, с което задължи министъра на здравеопазването до месец да представи в Комисията по здравеопазването методика за финансиране на общинските болници, а в срок до три месеца да представи концепция за тяхното стабилизиране, оздравяване и развитие.


image0 (9K)