След като посрещнаха Баба Марта, в СУ „Христо Смирненски“ направиха тържествен концерт за 3 март

При строго спазване на противоепидемичните мерки СУ „Христо Смирненски“ отбеляза Националния празник на Р България с богата и интересна литературно-музикална програма.

Началото постави фолклорна група с песента „Хубава си, моя горо“. Ученици от групата на занимания по интереси „Родна реч“ представиха драматизация по разказа на Иван Вазов „Една българка“. Стихотворението „Аз съм българче“ прозвуча в изпълнение на второкласниците Банко и Демир. Бурните аплодисменти на публиката събраха учениците от пети и шести клас, които танцуваха модерни танци, хип-хоп и брейк. Концертът завърши с изпълнение на песента „Една българска роза“ и кръшно българско хоро.

А вчера деца от училището зарадваха служителите от Регионален инспекторат и от отдел „Образование“ към Община Стара Загора с красиви ръчно изработени мартенички. Стихотворения за Баба Марта и благопожелания за здраве и щастие изрекоха две красиви деца, облечени в народни носии.

Приятно изненаданите домакини подариха на децата мартенички и пожелаха на всички ученици и преподаватели от училището да бъдат здрави и успешни.


image0 (9K)