След като изненадващо приеха Владимир Кузов в ДПС, скоропостижно го изгониха

Бившият депутат от „Атака“ Владимир Кузов е приет в ДПС в нарушение на партийния устав и заради това членската му книжка е обявена за невалидна, а членството му – за нелегитимно. Решението е взето снощи от областния съвет на движението в София-град и бе съобщено днес от лидера на партията Мустафа Карадайъ.

[ad id=“225664″]

С друго решение като председател на партийната структура в район „Оборище“, където е бил приет Кузов, е освободен Антон Тепавичаров. Той е изключен и от ДПС. Днес пред ръководството на ДПС оставка е подал председателят на областния съвет на София-град Нихат Кабил и тя е приета, обяви още Карадайъ.

Лидерът на ДПС каза, че са разбрали от медиите, че „лице, което е осъждано за педофилия, е прието в партията“. На пресконференция в централата на ДПС той поздрави журналистите за своевременната им реакция, която била част от високо отговорната им мисия.

[ad id=“263680″]

„За нас ДПС е кауза. Изпълняваме общочовешките и европейските ценности. Компромиси с ценностите не правим“, каза още Карадайъ. Той уточни само, че е направена проверка на казуса и че Кузов е приет в партийната структура в нарушение на устава. „Уставът е еднакъв за всички. При нарушения се налагат наказания“.

[ad id=“236993″]

Мустафа Карадайъ и ръководството на ДПС не пожелаха да отговарят на журналистически въпроси.


image0 (9K)