След бурята снощи в Стара Загора

След бурния вятър и дъжд снощи в Стара Загора на безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, са подадени  близо 10 сигнала.

Граждани са сигнализирали за счупени клони на дървета на кръстовището на ул. „Ген. Гурко“ и „Майор Т. Кавалджиев“, до блок №104 на ул. „Ген. Гурко“, както и в района на заведение, намиращо се до езеро „Загорка“.

Получен е сигнал и за скъсан кабел на уличното осветление на кръстовището на ул. „Св. Княз Борис“ и ул. „Българско опълчение“. Подадена е още информация за висящи телекомуникационни кабели, вследствие на паднали клони и силния вятър, в района на бул. „Руски“ №38 и ул. „Г. С. Раковски“ №33.

Гражданин е сигнализирал за пометена от вятъра строителна плоскост от обект на ул. „Св. Георги Победоносец“ и компрометиран парапет. Почистването и обезопасяването в града след бурята продължава.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.


image0 (9K)