След Бай Х, Радан залепи ново прозвище на Борисов. Вижте го!

„С човека, който в момента в който загуби президентските избори, хвърли кърпата и избяга, за да се представи по-добре на следващите парламентарни, и прави това нещо за четвърти път в кариерата си, няма как да се справим със задаващите се опасности и предизвикателства“, заяви Кънев, цитиран от „Нбокс“. Не виждам, как „булката беглец“ може да ни спаси от тях“. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев на Националното съвещание на партията, което се провежда днес във Велико Търново. Кънев добави, че това може да стане със смелост, а не с конформизъм и това не може да стане в Реформаторския блок на Кунева и Лукарски, и ГЕРБ на Цветанов и Борисов..

Амбицията на всеки лидер на дясна партия е да вземе министър-председателското място, очерта целите пред партията си Кънев. Той каза на съпартийците си, че ако не смятат лидера си за достатъчно добър, да го сменят, но не и целите си.

„Нашата задача е да отрежем дебелата свинска опашка на властта, която расте и дебелее не в продължение на 27, а продължение на пълни 70 години. И това може да стане със смелост, а не с конформизъм. В изказването си Кънев заяви, че ДСБ трябва да вгради огромната протестна енергия на обществото, която изминалите избори показаха, в усилия за богатство и градеж. „Да обединим българите за коренна промяна, а не за разрушения, защото този процес може да бъде разрушителен“, каза Кънев. Той добави, че има зов за общ фронт срещу БСП и ДПС, но „общ път с лидери за които властта е на всяка цена нямаме“. „Общ фронт на бацилите не може да пребори инфекцията“, заяви Радан Кънев.

„Ние имаме проблем с хора, които за властта са готови на всички и те са в ГЕРБ, и в ДПС, и в ГЕРБ. До скоро имаше и такива в нашите редици. Изправени сме пред огромни рискове за националната сигурност и пред вътрешно разложение на институциите. Тази зловеща картина води до пробив в българската национална сигурност“ каза Кънев.

В изказването си Кънев призова към обединение около ценност и предложи „нова харта“, която да сложи началото на нов период. Текстовете в документа предлагат данъците да остават в общините, а не в централната власт, власт на закона, „силни национални институции, малка и силна администрация“. Хартата предлага обединение срещу завладяването на словото, а като първа задача поставя независима прокуратура, армия и сили за сигурност, както и силна дипломация. „Няма да допуснем унищожаването на българската природа и унищожаването и от олигарси. Опазването на природата е основа на патриотизма“, каза Кънев. Друг приоритет са качественото образование и здравеопазване.

Призоваваме към съюз. Сега е времето, когато това мнозинство, трябва да се обедини, каза Кънев и завърши със думите на Апостола Левски „Свобода и всекимо своето“.

Хартата ще бъде обсъденa на събранието на ДСБ.

http://BNews.bg


image0 (9K)