По следите на лъжата, или как се използва кадър за заблуждаване

Диана Пеева пусна кадър на премиера уж с моделката Борислава Йовчева  от претоплената манджа “Къща в Барселона”, а на фотото е… депутатка от ГЕРБ

Фалшива снимка на Бойко Борисов уж с моделката Борислава Йовчева обиколи социалните мрежи. В действителност жената на снимката до премиера е народният представител от ГЕРБ  Станислава Стоянова, пише 24 часа и тръгва по следите на фалшивата новина: 

От “24 часа” потърсихме източника на лъжовната снимка и се свързахме с Пеева. От нас тя разбра за опровержението на Станислава Стоянова и веднага изтри поста си от фейсбук.
“Момичето ми заприлича много на въпросната Борислава. Копирах думите и снимката от потребител във фейсбук групата на Иво Сиромахов. Съжалявам…”, каза Диана Пеева и добави, че ще потърси Стоянова, за да ѝ се извини.

Подобна публикация с въпросната снимка в групата на Сиромахов обаче вече няма и следите на неистината свършват дотук.
Междувременно и в неделя премиерът Борисов продължи да коментира претоплените от испанската преса слухове за “къща в Барселона”.
“И като кажат “къщата на Борисов в Барселона”. Бе аз къща нямам, но вече както и да кажа, че нямам къща, те викат на “Борисов къщата”. Омаскариха си ме и това е, в учебника за компромати така пише – познаваш ли този от Банкя, познаваш, а този познаваш ли, познаваш и ето, значи си виновен”, каза Борисов във видео, докато проверяваше с джипа си докъде е стигнало строителството на АМ “Европа”. Яд ме е, като пишат глупости, но няма да ме спрат, предупреди Борисов.

Разбира се „информацията“ продължава да шества из жълти, или целево злонамерени сайтове, което е било и целта на авторите, сред които г-жа Пеева със сигурност не е. Тя просто много е искала това да е истина…


image0 (9K)