Славчо Велков: Имам си моя група на „наглите“ – Горанов, Ананиев, Начева и Дариткова

Наричам „Групата на Наглите“ моите „нагли“ във властта и парламента – министър Горанов, лидер, министър Ананиев, заместничката му Жени Начева, и доктор Дариткова (председател на здравната комисия на НС – бел. ред.). Ето, за мен това са един нагли хора, които се опитаха да смачкат един уважаван български професор. Това каза в ефира на Канал 3 Славчо Велков от „БСП за България“ по повод скандала с шефа на НЗОК проф. Камен Плочев.

[ad id=“225664″]

Депутатът подчерта, че няма кой да му влияе да изразява личното си мнение. „Ако някой има свое лично мнение в нашата (парламентарна) група, изразява лично мнение. Аз не съм подвластен на никакво влияние. Аз принадлежа на ПГ на БСП на България“ и на себе си“, декларира той.

Запитан какви алтернативни политики в здравеопазването предлагат от БСП, Славчо Велков отвърна: „Ако здравеопазването да се реформира, гласувайте за нас“. Той предложи в отделно предаване да изложи и идеите си за сектор енергетика, като този път се спря на казуса ЧЕЗ, за която БСП сезира главния прокурор Сотир Цацаров.

[ad id=“237001″]

„Аз зададох 7 въпроса на госпожа Върбакова, и се оказа, че фирмата, която иска да купи ЧЕЗ, няма собствен капитал, няма подкрепа. Давате ли си сметка за какво става дума? Сега госпожа Върбакова от 1 седмица преговаря в Прага за участието на българската държава в сделката без участие на български представители“, посочи Славчо Велков, като изтъкна присъствието на чешкия посланик на откритото заседание по скандала с ЧЕЗ в Народното събрание.

„Докога с този популизъм в политиката на БСП“, запита го водещата Илиана Беновска, а депутатът от БСП за България отвърна: „Думата „популизъм“ не е нещо лошо, оттам произлиза и думата „народ“. А ние имаме скромната претенция да представляваме една част от този народ.“


image0 (9K)