Слави Трифонов чакаше президента, Радев не дойде

„Днес бях поканил Румен Радев. Получих отговор от президентството: „Информирам ви, че държавният глава няма да участва в предаването. Благодаря за проявения интерес. С уважение!“ – подписано от „Връзки с обществеността“, Кирил Атанасов“. Това каза в началото на снощния епизод на „Шоуто на Слави“ водещият, който разказа как поканите за участия са били приети от всички останали, съобщава tribune.bg.

„Той иска да задава въпроси, а не да отговаря. Радев каза, че парламентарната ни република е атрофирала. От тези Радеви вълнения се питам може ли да има държавен глава, след като няма държава. Явно може щом 6,5 млн. лв. дават за президентството, а за заплати отиват над 4 млн. лв“, заяви Иван Кулеков.

Сценаристите коментираха, че вероятно просто Радев не е на зор и явно не иска да ходи на срещи.

 

Затова обаче Слави изчете въпросите, които е бил подготвил за президента, но няма да има шанс да зададе.

Въпрос 1: На 10 ноември президентът държа реч, че основите на демокрацията са застрашени. И няколко дни по-късно каза, че не трябва да има оставка на кабинета. Кога президентът е бил искрен?

Въпрос 2: Кой ви убеди да се кандидатирате за президент – Корнелия Нинова или генерал Решетников?

Въпрос 3: Редно ли е президент да лобира за конкретна фирма за купуване на самолет?

Въпрос 4: Попитахте дали Пеевски и г-н Борисов имат общи интереси. Получихте ли отговор или вече не ви интересува?

Въпрос 5: Избран сте мажоритарно. Защо се обявихте против референдума за мажоритарната система? Това ваше решение ли е или на Корнелия Нинова?


image0 (9K)