Слави Трифонов търси доброволци за наблюдатели на референдума

Телевизионният водещ Слави Трифонов регистрира днес в Централната избирателна комисия (ЦИК) Инициативен комитет в подкрепа на въпросите от референдума, иницииран от самия него и неговото шоу. 

След като внесе документите Слави каза, че търси доброволци, които да стоят в деня на вота – 6-ти ноември, в Районните избирателни комисии и да напомнят на всеки човек да гласува за референдума.

Трифонов беше попитан и дали ще върне подкрепа на изборите за партии, които са го подкрепили за референдума – това направи АБВ. Той обаче отговори с въпрос: „Защо не ме подкрепиха по-рано? Късно е, либе, за китка?”

Слави очаква също подкрепа от българите в чужбина, той е уверен, че те ще гласуват много активно на референдума.

Трифонов коментира решението на Конституционния съд да премахне въпроса от неговия референдум за електронното гласуване: „Това, което направи Конституционния съд, е в услуга на политическата класа. Конституционният съд направи нещо много долно. Той не позволи на една част от българите да изразят мнението си”.

Все пак Слави изрази увереност, че въпросът за електронното гласуване рано или късно ще се случи по един или друг начин – в следващ референдум.

„Сега за пръв път хората имат възможност да управляват, а не да бъдат управлявани, манипулирани. Могат да изразят волята си, без да правят революции, без да събарят парламенти, без да има насилие. По един коректен, законов път да отразят своята воля”, коментира още той.
Въпросите на референдума:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

3. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

С решение на Конституционния съд отпаднаха три от въпросите – броят на народните представители да бъде намален на 120, електронното гласуване и за прякото назначаването на директорите на областните дирекции на полицията.

Ако искате да станете доброволец,

който да бъде наблюдател на референдума на 6 ноември 2016 г. в избирателните секции, запишете се на някой от следните телефони или имейл адреси:

– 02 42 000 57; [email protected]
– 02 843 53 56; [email protected]

Изпратете  трите си имена, ЕГН, телефон за обратна връзка и населено място.


image0 (9K)