Слави Трифонов: Няма да се кандидатирам ца президент

Слави Трифонов категорично заяви в предаването „120 минути“ по бТВ, че няма да се кандидатира за президент на предстоящите избори. След като водещият Светослав Иванов на няколко пъти се опитваше да разбере от Трифонов какви са плановете му в политиката, телевизионният шоумен даде отговора на зрителски въпрос.

„Няма да се кандидатирам за президент„, обяви той.

Разговорът с Трифонов започна очевидно нервно и напрегнато, въпреки че неговото предаване е в същата медия. Гологлавият водещ определено бе подразнен от многобройните въпроси за скъсването на снимката на президента Росен Плевнелиев в ефир от сценариста на „Шоуто на Слави“ Филип Станев, което скандализира много българи.

„Преди три години снимката на Орешарски я гориха пред парламента. Тогава нямаше такъв ефект“, каза Трифонов.

След това той обясни, че не е харесал това, което направил Филип, но не знаел какво ще последва.

„Не знаех. Сценаристите ми имат свобода. Свободата на словото е най-отгоре. Аз не нарушавам основния закон – българската Конституция“, каза Трифонов, уточнявайки, че е закононарушение е да се подиграваш с химна, флага и герба.

„Аз не бих го направил, но това е негово право“, добави шоуменът от село Учиндол. След това той упрекна водещият Светослав Иванов:

„Ти се опитваш да адвокатстваш на някого!“

След това перефразира френския мислител Волтер – „Не съм съгласен с Филип, но бих умрял за свободата да направи това, което направи“.

На забележката на Иванов, че и Николай Бареков е късал вестници в ефир, Слави контрира:

„Приличам ли ти на Бареков? Колкото и да завърташ и говориш, може да не е морално, но не и незаконно.“ Трифонов подчерта, че няма за какво да се извинява на президента.

От „120 минути обявиха“, че са получили повече от 100 въпроса към Трифонов като основната част от тях били по темата дали шоументът ще влиза в политиката.

„Някога и някъде чул ли си да влизам в политиката и да правя партия? Чул ли си подобна заявка? Можеш да ме питаш и дали ще ставам екшън звезда?“, обърна се Трифонов към Светослав Иванов. Той обаче обясни, че на 1 септември му изтича договорът с бТВ, а след това трябвало да се погрижи за хората си и семейството си.

„Ще направя каквото трябва и каквото се наложи. Адекватен съм на обстоятелствата“, каза шоуменът, спестявайки конкретиката. И добави:

„Ако се наложи, в зависимост от обстоятелствата, ще направя каквото се налага“.

Според него хората в България трябва да питани по всякакви въпроси, които касаят тяхната съдба.

„Да се спират референдумите е долно и неуважително към гражданите. Народът като суверен трябва да отговаря по различни въпроси и ние трябва да го слушаме“, обясни той. Трифонов обяви, че не знае как се прави революция, но би участвал в такава.

„Необходима е обществена непримиримост“, посочи той.

В края на разговора Трифонов посочи, че негов избор е, че не се оженил досега.

„Искам да се оженя и ще се оженя. Да съм жив и здрав“, пожела си тв водещият. Той посочи и че за нищо на света не би напуснал България.

„Има космополитни личности, аз съм приел Родината си като свое семейство. Обичам Родината си. Затова съм останал. България ме кара да се чувствам достоен“, завърши Трифонов.

Източник: http://clubz.bg/


image0 (9K)