Слави Трифонов: Зад мен стоят един милион българи

Аз имам щастието да работя с хора, които са мои съмишленици. Това е изумително състояние, при което нещата, които смяташ, че са почтени, се споделят. Възгледите ти. Това каза водещият Слави Трифонов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„От много години ние живеем в интересни времена и отговорността на политиците за това е огромна. Ние се справяме всеки ден с това. Гледаме да реагираме адекватно на случващото се, което се е случило в държавата. Това ни кара да се чувстваме зле. Всеки един българин има право на щастие. Референдумът е път към щастието“, заяви Трифонов.

„Една класа от нас се е самозабравила. Политическата класа трябва да разбере, че над тях стои народът. Не бива да забравят, че те са служители на народа“, пожела шоуменът. „Аз съм изключително логичен тип, знам че емоциите са вредни, дори да са правилни. Гледам да съм обективен. Няма нито един свестен човек, който познавам през последните 25 г., който да иска да се занимава с политика. Искам да стане така, че с политика да се занимават свестни хора. Трябва да се смени политическата среда. Така тя ще стане привлекателна за почтените хора“, убеден е Слави Трифонов.

Той призна, че не е вярващ, а логичен. „По-лошо от това, което е в момента, няма как да стане – нискообразовани хора с нисък морал да ни управляват“, обяви Трифонов. Трифонов призна, че реално подписалите се хора за иницииране на референдум са били един милион, но времето за събиране на подписи е било свършило.

„Те са в кабинета ми“. Слави се обърна към политиците и ги попита защо се страхуват от хората. По думите му те са свикнали да говорят, но нито един не е на позиция, на която да предизвика уважение. „Те само дълбаят една разделителна линия между тях и народа“.

Той иронизира и жълтата преса: „Аз съм рептил, в мен дреме влечуго и си признах, че съм гей. Зад мен стоят илюминати. Това са несериозни неща. Тези неща са жалки. Никой не стои зад този референдум. 700 000 души искат да бъдат чути“. Слави Трифонов бе категоричен, че референдумът не може да бъде спрян.

На въпрос дали ще се кандидатира за президент той отговори така: „Аз имам договор с медията, в която работя, тя ми е партньор. Човек съм, който спазва договорите си. Аз мога да се кандидатирам за каквото си искам, това са моите конституционни права. Президентът няма власт, а аз искам да променя нещата. Затова за президент няма да се кандидатирам. Ще направя необходимото, каквото и да е то, защото имам достойнство и лоялност“, посочи той.

Той отказа да заяви директно, че ще създаде политическа партия и да се яви на следващите парламентарни избори, но намекна за това. „На всички въпроси в референдума ще гласувам с „да“, защото смятам, че това ще промени политическата система, сега тя е загнила“, заяви категорично Трифонов.


image0 (9K)