Слави Трифонов: Да се спира референдум е долно и неуважително

„Да се спират референдумите е долно и неуважително към българските граждани. Референдумите трябва да станат част от нашия живот, както в Швейцария. Референдуми трябва да има по всякакви въпроси“. Това каза Слави Трифонов, визирайки това, че президентът Плевнелиев е дал въпроси от референдума на Конституционния съд.

„Няма за какво да се извинявам на президента, какво се е случило толкова, не се е случило нищо незаконно, нито неморално“. Това заяви  още Трифонов в предаването „120 минути“ по бТВ относно скъсаната снимка на президента Росен Плевнелиев от сценариста на „Шоуто на Слави“ Филип Станев. „Не харесах това, което направи Филип, но това е негово право“, каза Трифонов. Той отрече да е знаел, че сценаристът му ще скъса снимката на президента в ефир. Плевнелиев е провокирал Филип Станев, като е дал на Конституционния съд трите въпроса от референдума на Слави Трифонов.
Трифонов припомни, че преди 3 години е била горена снимката на бившия премиер Пламен Орешарски пред парламента и тогава не е имало никаква реакция. Водещият Светослав Иванов припомни на Трифонов, че Николай Бареков е късал вестници в ефир и сега той прави нещо подобно. Слави го попита в отговор: „Приличам ли ти на Бареков?“.
„Най-отгоре в приоритетната ми стълбица стои законността на страната и моралът“, каза той и обясни, че според законовите разпоредби в България това, което е направил Филип Станев не е наказуемо, а е по-скоро неморално и емоционално.
Трифонов категорично заяви, че до момента никъде не е заявявал, че ще влиза в политиката и ще прави партия.Той отрече информацията, че ще се кандидатира за президент.
В отговор на зрителски въпроси Слави Трифонов каза, че може и да се ожени и че не може да живее в чужбина, а само в България. По думите му неговото семейство са колегите от шоуто и родината.

Източник: фрогнюз.бг


image0 (9K)