Слави с разкритие: Наех същата сцена, която беше в Пловдив, за 3 пъти по-малко пари

Телевизионният водещ Слави Трифонов коментира откриването на “Пловдив – европейска столица на културата”. Според него общината е платила близо 3 пъти повече за сцената, отколкото струва.

Трифонов пише в личния си Фейсбук профил, че за концерта на стадион „Васил Левски“ през 2016 г. той е наел същата сцена, използвана за церемонията по откриването на “Пловдив – европейска столица на културата”.

„Правихме го на същата тази сцена. Верно, беше построена хоризонтално, но това са плоскости, които могат да бъдат наредени нагоре или настрани. Затова се изненадах, когато в БТВ Новините съобщиха, че сцената за откриването струва 2 милиона лева. 2 милиона лева. А аз наех същата тази сцена, от същата немска фирма и тя, заедно с осветлението, видеостените, озвучаването и електрогенераторите, струваше 681 хиляди лева. Същата сцена, от същите хора, аз я взех за 681 хиляди лева“, разкрива телевизионният водещ.

Слави Трифонов е категоричен, че за доказателство може да представи фактури, с които е платил сцената. „Искам и европейските културни общинари от Пловдив да извадят фактурите и да покажат за какво точно са платили 2 милиона наши пари“, добавя той.


image0 (9K)