Слаб мач за Берое и загуба от Царско село

Берое изигра слаб мач и съвсем заслужено загуби като гост от Царско село с 2:1 в двубой от 7 кръг на първенството. Това бе първи двубой между двата тима в най-високото ниво на българския футбол. Карачанаков откри резултата в 21-та минута. Мартин Камбуров изравни в 40-та минута с 223-тия си гол в елита. Домакините отново излязоха напред в резултата в 70-та минута чрез Антонио Георгиев.

„Берое“ тръгна напред още в самото начало на срещата и до 3-та минута изпълни три поредни корнера, но те не доведоха до сериозна опасност.

В 6-та минута бранител на домакините върна топката към своя вратар, а Бриджидо имаше шанс да изпревари стража. Димитров обаче все пак успя да се намеси и изчисти.

Три минути след това Карачанаков стреля от пряк свободен удар, но топката не затрудни Перниш, който улови.

В 17-та минута Карачанаков стреля от пряк свободен удар, а топката срещна гредата и се върна на терена. Алкан обаче успя да изпревари играч на домакините и да предотврати попадение.
„Царско село“ излезе напред в резултата в 21-та минута. Карачанаков получи на фланга, овладя и прати топката в мрежата със силен шут от границата на наказателното поле в горния ляв ъгъл – 1:0

В 23-та минута Василев центрира от фланга, а Бриджидо стреля от въздуха. Топката обаче мина на сантиметри от гредата.

Девет минути след това отново Карачанаков стреля от пряк свободен удар. Първият шут срещна гредата и се върна в крилото на домакините, който стреля отново, но над вратата.

Берое изравни резултата в 40-та минута. Първо Педро центрира от пряк свободен удар, но бранител на домакините изчисти в корнер. Отново португалецът центрира от ъгловия удар, а Камбуров засече топката с глава на втора греда и я прати в мрежата за 1:1.

Три минути след това Камбуров намери Педро на фланга, а той финтира играч на домакините и изведе Минчев зад отбраната. Димитров обаче успя да изпревари халфа.
В първите десетина минути на втората част двата тима се вкопчиха в здрава битка с доста единоборства в средата на терена. Нямаше сериозни опасности пред някоя от вратите.

В 56-та минута Антуи бе изведен зад гърба на отбраната и навлезе в пеналта. Опита удар от малък ъгъл, но бе неточен.

Две минути след това Минчев засече с глава центрирана от Антуи топка, но не намери целта.

В 61-та минута „Берое“ организира добра атака, при която Педро намери Камбуров, той проби и изведе Бриджидо зад отбраната. Португалецът изпревари вратаря и пусна топката успоредно на голлинията, но бранител успя да изчисти.

В 62-та минута Конте стреля от границата на пеналта, но не затрудни Димитров.

Минута след това Карачанаков стреля от дистанция, но Перниш улови без проблем.

Домакините отново излязоха напред в резултата в 70-та минута. Георгиев се възползва от грешка при изнасянето на топката, шутира от около 20 м и прати кълбото в мрежата – 2:1.
В 82-та минута Юсеин стреля от границата на накзателното поле, но Перниш се намеси и изби.

В 89-та минута след разиграване от корнер топката попадна в Бандаловски, който стреля от границата на пеналта, но Димитров улови.


image0 (9K)