Слабаков: Готов съм за Европарламента, ще работя за създаване на българско лоби

„Аз ще замина, Шинова си има анжажименти, ще пътуваме. Вероятно ще се занимавам с култура, и другото, с което искам да се занимавам, е земеделие. Квотите сега са чудовищно разпределени. Примерно сега с пчеларите, субсидията на пчелар е 4 лева на година за кошер. Това е абсурд, а френските субсидии са 50 евро, искам да се изравнят.“

Това каза за бъдещата си работа в европарламента в eфира на Нова телевизия евродепутатът от ВМРО-БНД Андрей Слабаков.

Той благодари на избирателите, че са гласували за него и обеща да не ги излъже. Рижисьорът смята, че вотът за него не е бил протестен срещу някой друг.

Запитан как ще се чувства в толкова различна среда в Европарламента, Слабаков обясни, че е достатъчно образован и ще се справи с термините и правилата в ЕП.

По отношение на културата, той обясни, че иска да представи България, като това се регламентира. Според него страната ни може да бъде представена в аспекта на общото културно наследство. Рижисьорът обясни, че може да има седмици на културата на всички европейски страни в България, както и на България в другите държави.

„Какво знаем за Латвия, някой гледал ли е в последно време латвийски филм“, реторично попита той, за да обясни идеята си.

Що се отнася до участието на ВМРО във властта Слабаков каза, че има още какво да се желае и трябва да се работи още по-целенасочено.

„Законът, който е внесен от Красимир Каракачанов за ромите ще направи така, че „циганин“ няма повече да бъде мръсна дума, но много от политиците искат те да останат необразовани, за да бъдат лесни за купуване гласовете им на избори“, обясни режисьорът.

„Говоря идеално италиански и със Салвини със сигурност ще си стиснем ръцете“, обясни Слабаков, запитан на какъв език ще общува в ЕП.

Пред бТВ Андрей Слабаков обяви, че е готов за Европейския парламент и, че ще работи за създаване на българско лоби.

„Хората, които смятат, че ще излагам България, значи не са излизали извън Драгоман. Аз съм живял дълго в Западна Европа. Когато хората ходят на работа се обличат нормално, те не отиват на парад. Аз си нося дънки“, коментира режисьорът, избран за евродепутат от ВМРО.

Слабаков увери, че не знае каква заплата получава един евродепутат.

„Чух някакви цифри за 20 000 евро, което е абсурдно. Вероятно заплатата е по-голяма, защото живееш в Брюксел, а там цените са високи“, коментира бъдещият евродепутат.

На хората, които го критикуват, че не знае езици, Слабаков отговори така: „Аз говоря добре италиански. Не говоря английски, но българският е официален език, така че ще говоря български“, обясни Слабаков.

Цигари щял да пали само на определените за това места.


image0 (9K)