Скучна всеки ден. 7 детайла, които ни правят безлични

Гардеробът, лишен от индивидуалност, е основният бич в стила. Обличаме се монотонно, защото се страхуваме да добавим яркост и да се представим.

Нека видим какви грешки ви правят меланхолични и унищожават индивидуалността ви.

Грешка 1

Бяла горна част, черна долна

Много жени са доминирани от черно-бяла палитра в гардероба. Вие отдавна не сте ученичка на тържествената среща, защо си слагате подобно ограничение? Време е да пораснете и да увеличите броя на цветовете. Нека са поне седем (четири основни и три ярки). Не сте сигурни кой да изберете? Изберете тези, които харесвате, не се бутайте в рамката на теорията за цветовите типове. Тя е остаряла.

Грешка 2

Всичко е плътно закопчано и прибрано

Плътно закопчаното връхно облекло показва, че се притеснявате да покажете целия си образ и да покажете на света достойнствата на фигурата си. Не правете това! Тенденцията е отпускане и лека небрежност. Отворете палтото, разкопчайте няколко копчета на ризата си. Облеклото веднага ще стане по-динамично, а следователно и по-модерно.

Грешка 3

Една и съща чанта и за празнично, и за ежедневно облекло

Да речем, че сте намалили разходите си до скъпа ежедневна чанта. Тя обаче не се вписва към вечерната рокля, колкото и шик да изглеждате. Това, което носите през деня не пасва с това, което носите за поводи. Трябва ви поне един красив малък клъч.

Грешка 4

Нулево използване на бижута

Дори строгият офисен дрес код позволява множество бижута. Обеци, часовници на стоманена каишка, незабавно трансформират бизнес имиджа. Не се страхувайте, няма да бъркате, ако си позволите да сложите любимата си брошка или минималистични обеци за работа.

Грешка 5

Ако са дънки, то да са само сини

Правите или полувпитите дънки, изработени от син деним, отдавна са на мода. Само това ли обаче?! Има черни, сиви и бели модели. Опитайте различни стилове, пробвайте и по-нестандартна кройка. Завъртете се около огледалото и намерете перфектната си форма. Решихте ли? Купете в два цвята: например бял и сив. Излезте от зоната си на комфорт!

Грешка 6

Един и същи тон

Ако имате червени обувки, тогава трябва да сложите и червен колан. Бързаме да ви разочароваме. Готовият комплект 3 в 1 (обувки, чанта, каишка в един и същи цвят) изглежда неистово провинциален и старомоден. Никой не ходи така от пет години!

Грешка 7

Най-добрата прическа – опашка

Липсата на стайлинг унищожава образа. Не ви призовавам да прекарате час пред огледалото, но прибързано завързаната опашка ще превърне дори холивудска дива в сива мишка. Спомняте ли си главния герой от филма „Дяволът носи Прада“? На първо място главният редактор на лъскавото списание Миранда Пристли накара асистентката си да се отърве от опашката. Именно прическата предава настроението на тоалета и се превръща в финалния акорд на стайлинга.

jenata.blitz.bg

 


image0 (9K)