Скрита камера показа тормоз на деца в детска градина

Клип в социалните мрежи, на който ясно се вижда как две от възпитателките в детска градина малтретират децата, предизвика лавина от коментари.

[ad id=“225664″]

Кадрите са направени в обединено детско заведение „Брезичка“ в бургаския комплекс „Славейков“ и разпространени тази нощ.

Във видеото, заснето със скрита камера, се вижда как на децата са им удряни шамари, дърпани са за косите и са обиждани.

Заснетите възпитателки са Светла Петрова и Милена Иванова.

„Пълна трагедия си. Тъпунгер. Малоумен. Лигльовци“ – това са само част от епитетите, с които Иванова се обръща към децата, които не слушат или не изпълняват поставените им задачи. Всичко това е съпроводено от крясъци, шамари и дърпане за косите .

По думите на родители, децата им са били подложени на постоянен тормоз и случаят не е инцидентен. Те често се прибирали вкъщи със синини и се страхували да се върнат в детската градина на следващия ден. Вероятно поради тази причина в стаята е поставена скритата камера, която е уловила престъплението.

Родителите настояват възпитателките да бъдат незабавно уволнени.

От сутринта пред детската градина има струпване на родители и представители на община Бургас, предаде БНР.

[ad id=“263680″]

И двете възпитателки са награждавани от кмета Димитър Николов за техния професионализъм. Една от възпитателките сутринта е подала молбата си за напускане, но не лично. Молбата е била донесена от майка й. Другата в момента е в детската градина. Родителите настояват и тя да бъде уволнена.

Директорът на детска градина „Брезичка“ Събка Недева научила за издевателствата от видеото, след като се завърнала от тридневен отпуск. Тя обяви, че е потресена от видяното.

„Ще имаме педагогически съвет да обсъдим това недопустимо поведение. Довечера ще имаме родителска среща за да успокоя родителите и да освободя и другата учителка“, обясни тя. И допълни че е „шокирана“ от случилото се. „Много съм изненадана от случая и ще взема драстични мерки“, каза още Недева.
dir.bg


image0 (9K)