Скептицизмът на собствениците на заведения в Стара Загора за отварянето на 1 март

Днес, 24 февруари, на редовното си заседание Правителството гласува на 1 март да отворят ресторантите и игралните зали, но не и нощните заведения, които ще изчакат до 1 април. Засега.

Какво е настроението сред собствениците на заведения в Стара Загора към днешна дата:

Някои от тях са скептични, въпреки дългоочакваното решение те да заработят отново и въпреки огромните загуби, които обезкървиха бизнеса им през последната година на пандемия. Браншът и в Града на липите се готви да отвори, но хората са предпазливи, защото са наясно, че инвестицията за ново зареждане никак няма да е малка, както и плащанията за осигуровки и заплати на персонала.

Вероятно точно тази липса на еуфория споделя и собственикът на механа „Джалата“ Тенко Тенев, който е в този бизнес не от вчера. Той с право се опасява, че COVID обстановката не само у нас, но и по целия свят, създава нестабилност и хората се плашат от цифрите и статистиката за заразените, за смъртните случаи. Всичко това, подплатено със задълженията към НАП и данъците, Тенко Тенев вижда по-скоро като прът в колелото на неговия бизнес, отколкото като светла надежда. И въпреки малко мрачната перспектива при увеличаване броя на заболелите от коронавирус шалтера на отворените заведения скоро да бъде дръпнат отново, собственикът на механа „Джалата“ казва, че има още няколко дни да помисли, да се посъветва с персонала си и с други колеги и ще вземе окончателно решение в рамките на следващите няколко дни.

Иначе засега сигурни, че ще отворят вратите си, са ресторантите „Тифани“, „Антъни“, „Рандеву“…


image0 (9K)