Скандал! Хиляди мигранти в Германия са получили бежански статут срещу подкуп

От тях най-малко 80 са екстремисти или свързани с екстремистки организации.

[ad id=“225664″]

Германската агенция за мигранти и бежанци (BAMF) се разтресе от скандал, определян за най-големия в цялата й история.

Нейното регионално представителство в Бремен през периода 2013-2016 година е предоставило статут на бежанци на хиляди мигранти, без да има основание за това, пише „Билд“, цитиран от Дир.бг.

Източници от Министерството на вътрешните работи в Берлин смятат, че това е станало срещу подкуп. Оформяне на статут на бежанец през определен адвокат е струвало 1000 евро.

[ad id=“263680″]

Разкритието тръгва от статистиката- според нея, иракчани, които са потърсили решаване на статута им в Бремен, са получили положителен отговор в 96.4% от случаите, докато в Берлин например този процент е едва 50.1%.

Подобно е и положението при афганистанците – 65% от молбите са удовлетворени срещу 30% в Бранденбург. В центъра на скандала е бившият директор на BAMF в Бремен – Улрика Б. Лично тя е дала 1200 положителни решения, без да има достатъчно основания за това.

[ad id=“238430″]

Според полицията, в Бремен статут на бежанци са получили най-малко 80 екстремисти или с доказани връзки с терористични организации, а трима от тях са представлявали „особен интерес за спецслужбите“. Всички те в момента живеят спокойно с помощите на германската държава в Берлин, Долна Саксония и Северен Рейн-Вестфалия.

[ad id=“218548″]

Въпреки уверенията на полицията, че тези хора са под контрол, обществеността в страната е възмутена и очаква виновните за случилото се да застанат пред съда.


image0 (9K)