Скандал в парламента заради депутатските заплати

„Няколко пъти предлагахме през годините намаляване на депутатските заплати. Пак дебатираме заради извънредното положение. Хората наистина се дразнят от възнагражденията на народните представители.“

Това заяви от парламентарната трибуна Юлиан Ангелов от ВМРО/ОП.

„Предлагаме решение – месечните възнаграждения на депутатите и членовете на МС да са в размер на 50% от брутните възнаграждения. Предлагаме решение на парче, а трябва траен модел. Искам да видя дали наистина в тези тежки времена, депутатите ще гласуват нашите предложения“, коментира Ангелов.

„От ВМРО сме за това да има формула за формиране на заплатите, така че да не дразнят народа“, каза още той.

„Не виждам някой да предлага да се намалят заплатите на общинските кметове, които си вдигнаха по 4000-5000 лв. заплатите след изборите. Не е ли редно всички на изборни постове да бъдат с намалени възнаграждения“, попита Ангелов.

„Има задкулисие зад решенията за заплатите“, смята депутатът от ВМРО.

„Очаквам да кажете кой и как действа със задкулисие. Колеги, осъзнайте се“, отговори му лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

„Ако вие имахте трайно виждане за депутатските заплати, трябваше да предложите варианти през последните 2 години и половина.Така няма да изглеждате като човек, който се възползва от трагедия. Това, което правите е грозно и отвратително“, отвърна му Ангелов.


image0 (9K)