Скандал: Народното събрание забрани достъпа на журналиста Димитър Байрактаров

На път е да избухне огромен скандал с ограничаване свободата на словото от Народното събрание. Поводът е журналистът Димитър Байрактаров,който от известно време задава неудобни въпроси на народните представители в парламента.

Байрактаров има телевизионна рубрика в предаването на евродепутата Николай Бареков. Двамата журналисти са известни с критичните си коментари срещу управляващите,които от своя страна са решили да им затворят устата налагайки жестока цензура чрез забрана за достъп на журналиста Димитър Байрактаров. Интересното в случая е,че Николай Бареков е евродепутат и като такъв никой не може да си позволи да му ограничи достъпа и правото да бъде информиран какво се случва в народното събрание. Въпреки това Народното събрание отказава да оповести мотивите за наложената цензура. Най-мразената институция е на път да предизвика още повече омраза върху себе си чрез тези си неадекватни действия.

[ad id=“225664″]

Потърсихме за коментар Димитър Байрактаров, ето какво заяви той:

„Да налагаш цензура на журналист, ограничавайки неговия достъп до дадена институция показва,че ние не живеем в нормална демократична държава. Нещо повече – това е ярък пример,че  управляващите се страхуват от истината и свободата на словото. Днес съм аз, утре ще бъде друг непокорен журналист, който задава неудобни въпроси.Това не е просто скандал,това е началото на диктатура!“

http://BNews.bg


image0 (9K)