Скандал! Легендарен спортист обвинен в изнасилване

Носителят на 15 титли от Големия шлем при двойките и смесените двойки Боб Хюит ще излезе предсрочно от затвора в Йоханесбург. Той бе осъден на 6 години зад решетките заради изнасилване, но ще пуснат предсрочно на 24 април. Така ще е прекарал малко над три години в затвора.

Хюит трябваше да излежи присъда, след като бе обвинен в изнасилването на две момичета, които е тренирал през 80-те и 90-те години на миналия век. Излизането му от затвора бе прието с остра критика, че системата се е провалила.

Жертвите на Хюит са две момичета – на 13 и 14 години, които той е изнасилил, както и 12-годишно момиче, срещу което е извършил сексуално посегателство по време на тенис урок.

„Явно съсипаните животи нямат никакво значение, щом си легендата Боб Хюит. Това е подигравка спрямо мен и всяко момиче, което е било жертва на тормоза му. Нямам думи, с които да опиша разочарованието си“, сподели една от жертвите му, Хедър Конър.

Според нея Хюит е трябвало да получи няколко доживотни присъди. Именно Конър разказа през 2011 година пред The Boston Globe историята си и какви травми й е нанесъл бившият тенисист.

Хедър е ставала щатска шампионка с Masconomet Regional High School, а по-късно печели и националния тенис шампионат с Indiana University. Тя е и в „Залата на славата“ на учебното заведение.

Боб Хюит в момента е на 80 години. Той е роден в Австралия, а през 70-те години на миналия век започва да живее в Южна Африка и да се състезава за африканската страна. Споделял е корта с Джон Макенроу и Били Джийн Кинг. Бил е и в „Залата на славата“ на тениса.

Blitz.bg


image0 (9K)