Скандал заради „Аязмото“ разтресе Общинския съвет в Стара Загора

На редовната общинска сесия в Стара Загора днес бе разгледано поисканото от Старозагорската митрополия дарение на сградата на бившия ресторант „Аязмото“ в парк „Митрополит Методий Кусев“. Идеята е тя да бъде превърната в музей на митрополитите – исторически музей.

[ad id=“263680″]

В началото всичко започна спокойно. Смут предизвика обаче появата на  Милка Колдамова. Тя се обяви против дарението, с което разбуни духовете. „Хората не вярват в Църквата и за това са виновни самите попове“, заяви Колдамова.

Очевидно никой от присъстващите – целият Общински съвет, митрополитът, кметът и представителите на медиите – не очакваше подобно развитие на събитията: всички изглеждаха като вцепенени. Общински съветници определиха поведението на Колдамова като „недопустимо“.

„Ако аз и всички, които са със сродно на моето мение са богохулници, родоотстъпниции и сквернословци, то…какви са тези, допуснали луксозен ресторант в двора на столичния храм „Преображение Господне“ ?
И докато слушах двайсетминутното богоугодно слово на изказващия се божи служител за изгонването на „търговците от храма, пред очите ми се въртяха гледки от Рилския, Бачковския манастир…храм-паметника Шипка…
Църквата и вярата, които са ни съхранили като народ през най-тежките и мрачни столетия на историята ни, умряха на 09,09,1944. Да живей ДС! “ – това заяви Милка Колдамова пред репортер на Зарата по повод на скандала в общинския съвет на Стара Загора

 


image0 (9K)