Скандално: Кметът на Трън, който помете с джипа си 6-годишено дете – невинен

Бившият кмет на Трън Станислав Николов, който блъсна 6-годишно дете с джипа си и му нанесе травми за цял живот, е невинен. Решението е на Пернишкия районен съд. Мотивите все още не са ясни. Близките на пострадалия Ивайло определят решението като скандално и смятат да се борят за справедливост до край, показа репортаж на Нова ТВ.

[ad id=“225664″]

Инцидентът е от края на 2015 г. пред училището в Трън. Първоначалната версия на разследващите е, че момченцето само се е блъснало в кметския автомобил. След намесата на медията разследването претърпява пълен обрат. От Трън делото е преместено в Перник по нареждане на главния прокурор.
От прокуратурата признават още, че свидетели на инцидента са били притискани да мълчат, за да затруднят разследването. Към някои от тях са били отправяни и заплахи. Всичките автотехнически експертизи, както и съдебно-медицинската, показват, че вината за инцидента е на Станислав Николов.

Въпреки тези обстоятелства съдията е постановил, че Николов е невинен. Според близките на пострадалото дете изходът от делото е абсурден и решението на магистратите не е обективно.

[ad id=“263680″]

Три години след инцидента Ивайло все още се възстановява. Той ходи на психолог, а травмите му са за цял живот. За това време Станислав Николов не е попитал как е детето, нито се е извинил.

Близките на Ивайло обжалват решението на съда и продължават на следваща инстанция. Все още се надяват на адекватно наказание за бившия кмет на Трън.


image0 (9K)