Скандален запис от телефонен разговор между директор на престижно училище в Ямбол и доброволка от групата „Приятели, помагайте“

Скандален запис от телефонен разговор между директор на престижно училище в Ямбол и доброволка от групата „Приятели, помагайте“ е публикуван във фейсбук групата „Подай сигнал – СПРИ нередности“.

[ad id=“225664″]

Разговорът започва кротко с представянето на Румяна Лозанова от групата „Приятели, помагайте“ – организатор на благотворително събитие „Абитуриенти в неравностойно положение 2018“. От другата страна изслушва Румяна Никова – директор на Професионалната Гимназия по икономика „Георги С. Раковски“ в Ямбол. Впоследствие става ясно, че Никова знае за събитието, но явно отказва да пусне официално 9 ученици от подопечното ѝ училище да отсъстват от занятия само за ден, за да отидат до София, където доброволци от „Приятели, помагайте!“ са осигурили тоалети, аксесоари, обувки и всичко за абитуриентския бал на деца в неравностойно положение. Следват необуздани нерви и реплики от директорката, които сами ще чуете в записа.

Със събитието и за щастието на над 150 деца, които получиха възможност да се видят с професионален грим и прически, облечени в красиви дизайнерски тоалети, вече ви запознахме. Можете да видите снимките, запечатали радостните усмивки на зрелостниците ТУК.

Потърсихме Лео Кадели от „Приятели, помагайте!“ за коментар по случая. Ето какво разказа той:

[ad id=“263680″]

Разбирам, че по закон директорът на едно училище носи отговорност за учениците си и е само и единствено негово решението да ги пусне на подобно събитие. Но тук не става дума за закон, а за морал. Ние организирахме всичко за абитуриенти в неравностойно положение от цяла България. На нас ни се оабди г-н Кадънков, класен ръководител от Гимназията по икономика в Ямбол, с предложение да включим 9 деца от училището. Те вече знаеха и предвкусваха щастието да имат своя истински бал, когато се разбра, че нямат разрешение от директора. Ние не искахме нищо друго, освен младежите да дойдат до София. Организирахме и платихме транспорт с автобус и в крайна сметка дойдоха само 7 от всичките 9 абитуриенти. Повече няма да коментирам случая, всички вие сте свидетели на хилядите добри хора от цяла България, които откликват на проблемите на нуждаещи се и го правят абсолютно доброволно, със сърце. Има и такива – да, които не ни вярват, но при нас всичко е прозрачно, не събираме пари, снимаме какво се случва с всяко дарение. Искам да благодаря на добрите, а на съмняващите се – просветление!

Отворено писмо на Лео Кадели от „Приятели, помагайте!“ към скептицизма на българите


image0 (9K)