Сицилия плаща половината от самолетния билет и нощувка в хотел, за да върне туристите отново

Сицилия предлага да плати половината от самолетния билет и една нощувка в хотел на туристите, за да ги окуражи да се върнат там след края на извънредните мерки заради коронавируса.

Освен това оттам предлагат и всички входни такси за атракциите да се поемат от местната власт, пише „Сън“.

Остров Сицилия, който се намира на юг от континентална Италия, се опитва да привлече отново туристи, след като блокадата приключи на 4 май.

Промоциите ще бъдат налични на официалния туристически уебсайт на острова.

За всеки три нощувки, в които ще отседнете в хотел, властите ще поемат една от тях, заедно с билетите за музеи и археологически забележителности. Правителството ще похарчи 50 млн. евро, за да финансира схемата. Загубите в сектора за март и април възлизат на 1 млрд. евро.

Италия получава 13% от своя БВП от туризма и е твърдо решена да си върне туристите след края на пандемията.

Това не е първият случай, в който островът предлага изкушаващи промоции, за да привлече хората да го посетят.

Миналата година градчето Мусомели предлагаше къщи за 1 евро, за да пребори демографската криза. Единственото изискване беше, че купувачите трябва да ремонтират къщата сами в първата година след покупката.

Останалата част от Италия също търси начини да рестартира туристическата си индустрия след ужасяващия удар, който ѝ беше нанесен от COVID-19.

В страната обмислят въвеждането на плексигласови прозрачни кутии по плажовете, които да предпазват летуващите от разпространението на заразата.

Ресторант в Рим също въвежда плексигласови разделители, за да могат клиентите отново да могат да се върнат в него.


image0 (9K)