Ситуацията с коронавируса COVID-19 във Великобритания е страшна

Кризата с коронавируса COVID-19 в Европа става все по-сериозна.

Броят на починалите от COVID-19 във Великобритания надхвърли сто хиляди души. И в други страни отбелязват печални рекорди. Строгите мерки поставят на изпитание хората и властите в редица държави.

Британският премиер Борис Джонсън обяви, че поема пълна отговорност за действията на правителството, което е сторило всичко по силите си. Броят на починалите от COVID-19 в страната е 100 162 души (worldometers.info). Заразените с опасния вирус, от началото на пандемията, са близо 3 690 000.

„Трудно е да се пресметне скръбта, съдържаща се в тази мрачна статистика“, каза премиерът на Великобритания Борис Джонсън.

Полагат се усилия за ускоряване на ваксинирането и за овладяване на новия, по-заразен щам на коронавируса.

Властите в Португалия бяха призовани да прехвърлят пациенти в чужбина, след печалния рекорд от 291 починали за едно денонощие. Броят на жертвите на коронавируса COVID-19 в страната, от началото на пандемията, надхвърли 11 хиляди души.

В най-голямата болница в Лисабон монтираха допълнителни фризери извън моргата. Появи се идея да се търси помощ отвън. Президентът на Португалия Марселу Ребелу де Соуза заяви, че не трябвало да се създава тревога.

 

 


image0 (9K)