Сираче от Стара Загора намери и върна чанта пълна с пари

18-годишен ученик от дома за деца, лишени от родителски грижи – „Мария Терезия“ в Стара Загора намери навръх Свети Валентин чанта с лични документи и голяма парична сума и я предаде на охраната на магазина, пред която тя била забравена.

[ad id=“263680″]

От 13 години роденият в малко чирпанско село Величко Донков е настанен в дома, в момента е 11-класник в на Професионалната гимназия по механотехника и автотранспорт „Никола Вапцаров“ в града на липите. Като пълнолетен ученик, той работи на 4-часов работен ден от 17 часа в хипермаркет, където отговаря за количките, с които пазаруват клиентите, коментира директорката на „Мария Терезия“ Латинка Петрова, цитирана от „Монитор“.

Хлапакът не се замислил и за момент, дори не надникнал в черната чантичка и я предал на дежурния охранител. Когато я отворили станало ясно, че вътре има няколко хиляди лева и документи на собственик на хотелски комплекс с ресторант в мъглижкото село Селце, който малко преди това пазарувал в обекта.

Притежателят на документите и парите се върнал обратно, за награда на момчето той оставил 50 лева, с които хлапакът си купил нова дрешка.

Величко догодина ще завърши специалността „двигатели с вътрешно горене“, оценките му са много добри, от доста време сее хванал да работи , за да се издържа и подпомага, уточни директорката на социалното заведение. В момента в „Мария Терезия“ има 27 деца на възраст от 14 до 19 години, 10 от тях са пълнолетни. Сред тях има и 4 момичета, две от които са абитуриентки и от лятото на м.г. са се хванали да работят три дни седмично, за да си осигурят тоалетите за бала.

[ad id=“225664″]

В дома живее и Мария Стоилова, която през януари 2016 година спаси от явна смърт водач на тролейбус, който си беше глътнал езика докато шофирал по улиците на Стара Загора.


image0 (9K)