Син на емигрант от България, Чаатай Улусой – привлекателен, харизматичен, сериозен

За пореден път българските зрители са очаровани от артистичния талант на турската звезда Чаатай Улусой, който изпълнява една от главните роли в серала „Вътрешен човек“, излъчван по бТВ.

Чаатай Улусой е роден на 23 септември 1990г. в Истанбул, в района Бакъркьой. Баща му е емигрант от България, а майка му е босненка. Има по- малък брат, Аталай.

Още като дете бил много привлекателен, харизматичен и активен, обожавал спорта, като основно се занимавал с баскетбол. Макар че много хора са му предричали творческа кариера, самия той мечтаел да стане треньор по баскетбол. По-късно постъпва в Истанбулския университет, където получава диплома за външен дизайн. По време на следването си е играл в баскетболния отбор на университета, освен това се е записал да учи и актьорско майсторство.

С перфектния си външен вид и ръст от 192 см., през 2010 година участва в конкурс за модели и печели приза за „Най- добър мъжки модел на Турция. През 2011г. представя Турция на световния конкурс „Най-добър модел на света, проведен в България. След това му участие е бил забелязан от продуценти и режисьори и започнали да му предлагат участия в киното.

За първи път, Чаатай се появява на екран през 2007г. във филма „Реджеп Ивидик“, където е имал епизодична роля. Като начало на своята кариера, той счита участието си във филма „Анадолски орли“ през 2011г., където играе една от главните роли. Сюжетът на филма разказва за житейските трудности, за ученици от ВВС, а мъжката дружба и за безумната любов.
През същата година на младият актьор предлагат роля в сериала „Огледален свят/ Adını Feriha Koydum“, където той изиграва ролята на Емир и си партнира с Хазал Кая и Вахиде Перчин. Този сериал става много известен и носи огромна популярност на Чаатай.
През 2012 г. след напускането на Хазал Кая от сериала, продуцентите решават да продължат проекта, но вече под името „Пътят на Емир“. Но само след няколко епизода, сериала е свален от екран заради скандал около задържането на Чаатай, Гизем Карадажа и още много други във връзка с използване и разпространение на наркотици.
Също през 2012г. Чаатай се е снимал в късометражният филм „Параноя“
През 2013г. получава роля в сериала „Кварталът на богатите“, където си партнира със Серенай Саръкайа и Баръш Фалай. Сериалът става също много популярен и се задържа на екран два сезона.
През 2015 г. се снима във филма „Див мед“, където негова партньорка е Лейла Лидия Туутлу. В този филм, той ни показва и страхотното си умение да пее.
През 2016 г. получава предложение за участие в сериала „Вътре“, което той приема и в него си партнира с Арас Булут, Четин Текиндор, Бенсу Сорал, Дамла Джолбай и Ръза Коджаоулу. Сериалът покорява всички класации.
През 2013 г., Чаатай е арестуван за употреба и разпространение на наркотици, но скоро след това е пуснат заради липса на доказателства. Актьорът сам признава, че наистина е употребявал наркотици, за да пребори стреса, но никога не е продавал. Към този момент, все още се чака решението на апелативния съд по делото, което беше възобновено след 5 години. Чаатай казва, че тогава това е било инцидентен случай и той никога повече не е опитвал и няма намерение да опитва наркотици. Има сериозни и много амбициозни планове за бъдещето си, в което наркотиците нямат място.

Носеха се слухове, че актьорът е имал връзки със Серенай Саръкая и Дерия Шенсой, но самия той не е потвърждавал това. Личният си живот никога не е афиширал и винаги се е стремял да пази в тайна коя е приятелката му. В едно интервю, казва, че ще може да заобича само много искрено и честно момиче.

По време на снимките на „Вътре“, започва връзка с Дуйгу Саръшън, която също се снима в сериала. Вече две години те са заедно, като имаше известен период, в който бяха временно разделени. Тази година, той се снима в „Защитник“ – мащабен проект на Netflix, и ще се излъчва на интернет платформа.

В средата на юли 2018 г. става ясно, че Чаатай е получил покана да вземе участие в холивудски проект, където ще пресъздаде ролята на башпехливана, световноизвестният борец  Коджи Юсуф, роден и израсъл в България.


image0 (9K)