Синът на Ламбо: Само аз наследявам баща ми!

„Аз съм основният наследник на баща ми Стефан Данаилов! Занимавах се известно време с документите по прехвърляне на имотите, но ще се наложи отново да дойда в България, за да довърша формалностите. Доста хора ми помагат.”

Това сподели Владимир Данаилов извънбрачният син на големия Стефан Данаилов, който си отиде на този свят на 27 ноември, дни преди да навърши 77 години. Влади е син на Данаилов и актрисата Ирен Кривошиева, припомня „България днес”.

В момента той следва медицина в Америка, където живее от години. През 2014 година Влади се ожени за дългогодишната си приятелка – американката Виктория. „В добри отношения съм всички с роднини на баща ми. Разбира се, че не се чувам с тях всеки ден, но се разбираме. Нямам представа какво ще е тяхното наследство и какво изобщо ще вземат. А и честно казано, не ме интересува”, категоричен е Влади. В момента той си взема изпитите, които отложил заради пристигането си у нас за поклонението на популярния си баща.

                                                Влади като невръстно момченце с баща си

„Мисля догодина да стана татко, но ще ми трябват поне 10 години, за да изплатят заемите за обучението ми по медицина в Америка, което е много скъпо. Трябва да открия кабинет, да работя известно време като лекар. След това ще се върна в България, защото ме тегли. А и жена ми Виктория много харесва страната.Не бих искал децата ми да се американчета, които не знаят български”, категоричен в Данаилов.

Колкото да останалите членове от фамилията Данаилови, то покойният актьор отдавна е разделил имуществото между тях. Синът на Мария Данаилова, покойната жена на Ламбо – Росен Цанков е плод на връзката й с режисьора Вили Цанков. 8 месеца, след като Мери си отива от този свят през 2014-та мастера прехвърлят три четвърти от четиристайни им апартамент в столичния квартал Лозенец на доведения си син Росен. Жилищно в елитния квартал Лозенец. Стефан и Мария се нанасят през 1972 година. Голяма част от парите за покупката на жилище са от Мери, която се разделя с имота в родния си Горнооряховски край. След смъртта й смъртта й Стефан постъпва коректно, като на практика остава на единственото й дете Росен жилището. По закон една четвърт от луксозни имоти сега се полага на биологичния син на Ламбо Влади, който вероятно ще продаде дела си мажоритарния собственик. Пазарната цена се оценява поне над 500 хиляди лева.

Освен недвижимо имущество през годините Данаилов успява да спести достатъчно пари. Ламбов бе длъжен да подава данъчна декларация, в която са описани финансовите му постъпления. Според декларация от 2017 година той има налични средства в размер на 30 хиляди лева, отделно 6000 евро, придобити от заплати. В същата декларация описва влоговете си – единият е 197 242 лв., втори за 67 000 евро и трети за 2 142 долара. Тези сметки ще са за Влади. Актьорът посочва, че има вложения в инвестиционен фонд на стойност 100 хиляди лева, които също би трябвало да наследи биологичният му син. Стефан Данаилов бе ценител на изкуството притежаваше немалко стойностни произведения на изкуството.

Стефан Данаилов имаше малък апартамент в Приморско на стойност 80000 лв. В имотния регистър Стефан Данаилов не е собственик на имота, както и на къщата в село Марково с обща площ 740 квадратни метра. Най-вероятно двата имота в провинцията са записани на името на племенничката на Ламбо. Дъщеря на сестра му Росица Данаилова от втория й брак с документалиста Константин Обрешков. Росица ще наследи и богатия архив от документи и книги на вуйчо си.

В крайна сметка се вижда, че Владимир ще наследи почти същата стойност от наследството, каквато ще вземат Росен Цанков и Росица Обрешкова. Голямото сърце на Стефан е помислило за всички да са щастливи и доволни, коментираха на поклонението близки до популярната фамилия.

 


image0 (9K)