Синоптици обявиха какво ще е времето в началото на август и дали ще вали

През следващото денонощие атмосферата над страната ще се задържи неустойчива. През нощта на отделни, а през деня отново на много места в страната – ще има краткотрайни валежи, главно в следобедните часове и до полунощ, придружени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. В отделни райони на Западна и Централна България ще има значителни валежи. Ще духа слаб северен вятър. Максимални температури, предимно между 26 и 31, в София около 26 градуса, съобщава „Дарик“.

[ad id=“225664″]

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Отново в следобедните часове ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 28-30. Температурата на морската вода е 25-26. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

[ad id=“263680″]

Над планините също ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21, на 2000 метра – около 16 градуса.

[ad id=“236999″]

През първите два дни от август пак ще има превалявания, но те ще са в следобедните часове и главно в Западна и Централна България, където отново са възможни интензивни – в отделни райони, значителни валежи.

Преди обяд над източните и на места в южните райони ще бъде предимно слънчево. Дневните температури в по-голямата част от страната ще са между 28 и 33 градуса.


image0 (9K)