Симеонов ще търси подкрепа срещу хазарта от Цветанов и Нинова

Вицепремиерът очаква подкрепа от БСП за промените в Закона за хазарта заради категоричния отказ на ГЕРБ. Той твърди, че собствениците на игрите имали приходи от над 3 млрд. лв. годишно, но сегашният закон не ги задължава да плащат нито ДДС, нито данък печалба

[ad id=“225664″]

След Красимир Каракачанов лидерът на БСП Корнелия Нинова е поканена за среща и с вицепремиера Валери Симеонов. И той ще представи пред нея своите законодателни инициативи, сред които законите за хазарта, за здравето, за вредите от шума, за местните данъци и такси.

Симеонов ще се срещне и с ръководствата на останалите парламентарни групи, без ДПС и без ВОЛЯ, чийто лидер Марешки е в Москва.

Валери Симеонов е насрочил срещата с коалиционния партньор ГЕРБ утре в 9 сутринта, преди разговорите с БСП, които ще започнат от 11 часа, съобщиха от Правителствена информационна служба.

[ad id=“263680″]

Срещата с ръководството на партия „Воля“ ще се проведе следващата седмица, след завръщането на лидера й Веселин Марешки от Русия.

Според неофициална информация, вицепремиерът Валери Симеонов ще търси подкрепата на БСП за промените в Закона за хазарта, които предвиждат ограничаване на рекламата на частни хазартни игри.

Вицепремиерът твърди, че собствениците на игрите имали приходи от над 3 млрд. лв. годишно, но сегашният закон не ги задължава да плащат нито ДДС, нито данък печалба. По думите му, те плащали само такса от 15%, а спортният тотализатор е длъжен да заделя средства от печалбата си за самоиздръжка и подкрепа на спорта у нас.

От ГЕРБ са отказали да подкрепят законопроекта на Валери Симеонов, тъй като това ще бъде удар по бизнеса на Васил Божков.

[ad id=“236999″]

Твърди се, че ръководството на БСП е склонно да подкрепи промените в Закона за хазарта, тъй като водещите телевизии прекалявали си рекламата на хазартните игри.

Във вторник идеята на вицепремиерите Каракачанов и Симеонов да се срещат с опозицията, вбеси лидера на „Атака“ Волен Сидеров, който обяви, че нямат санкцията на парламентарната група и дори отмени заседанието й.

Симеонов обаче отвърна, че се среща с когото си иска и става въпрос за представяне на негови законопроекти.

[ad id=“237001″]

Каракачанов пък поясни, че се вижда с Нинова в качеството си на военен министър, като не вижда нищо лошо в това да си представи законопроекта за вероизповеданията и проектите за модернизация на армията. Той дори заподозря, че Сидеров е подведен, и отрече да става въпрос за каквито и да е преговори с опозицията.


image0 (9K)